Winter sessie 2018-2019, aangepast volgens de nieuwe wetgeving 2019

Tweede reeks !!!

Na de successvolle sessie 2017-2018, worden opnieuw deze winter, in onze BRYC navigatieschool, voortaan genoemd de 'Brussels Sailing Academy', opleidingen georganiseerd in het Nederlands.

BrycNL2018201820172018640X360 Brussel Royal Yacht Club - ○  Algemeen Stuurbrevet & Yachtman

Deze cursus wordt modulair opgebouwd : de eerste 13 sessies behandelen de leerstof voor het Algemeen Stuurbrevet, gevolgd door 9 Yachtman sessies (de sessie ‘marine EHBO’  is gemeenschappelijk). Deze opbouw sluit perfect aan op de huidige examens georganiseerd door de overheid ‘FOD Mobiliteit en Vervoer – DG Scheepvaart’. Het is tevens een eerste aanloop naar de nieuwe regelgeving pleziervaart 2019.

De cursisten kunnen zich inschrijven voor :

• De opleiding Algemeen Stuurbrevet alleen (13 sessies),
  • De opleiding Yachtman alleen (9 sessies). In dit geval dient men in het bezit te zijn van een Algemeen Stuurbrevet alvorens met deze opleiding te starten,
  • De gecombineerde opleiding Algemeen Stuurbrevet en Yachtman (21 sessies).

DiagrammebrevetscoursNL72DPI Brussel Royal Yacht Club - ○  Algemeen Stuurbrevet & Yachtman

De leerstof omvat : kaartpassen, diepteberekeningen, navigatieoefeningen, reglementen, meteo, motoren, veiligheid, vaartuig, instrumenten, marine EHBO, manoeuvers, elektronische navigatie, communicatie enz.

Deze leerstof wordt uitgebreid beschreven in het naslagwerk LEIDRAAD VOOR DE YACHTMAN dat als syllabus gebruikt wordt tijdens de cursus.

Leidraadvoordeyachtman Brussel Royal Yacht Club - ○  Algemeen Stuurbrevet & Yachtman

Schrijf je hier in voor de cursus

Module 1        : AS sessies 1 tem 13
Module 2        : YM sessies 13 tem 21
Module 1 & 2 : AS+YM sessies 1 tem 21

AS  dekt de leerstof voor het theoretisch examen van zowel het beperkt als het Algemeen Stuurbrevet.
YM dekt de leerstof voor het theoretisch examen van het Brevet Yachtman.

De examens worden georganiseerd door de FOD Mobiliteit & Vervoer, afdeling Scheepvaart.

Het Algemeen stuurbrevet en het Yachtman brevet geven beide toegang tot het  ICC (International Certificate for operators of pleasure Craft) dat internationaal erkend wordt in de meeste Europese landen.

Het cursus pakket en bijkomende documentatie

Dit pakket bevat de les-syllabus(sen), documenten, kaarten en de specifieke benodigheden aangepast aan elke les. Dit pakket kan bij inschrijving online besteld worden of via ons secretariaat.

Eenmaal ingeschreven, hebt u toegang gedurende het hele academisch jaar, tot alle  bijkomende informatie, documenten en oefeningen die door uw lesgevers gepost worden in het kader van hun cursussen. Deze documentatie is na inschrijving toegankelijk via een specifieke login op de BRYC website onder de rubriek 'Bijkomend cursusmateriaal’ .

Ons aanbod van praktische opleidingen

Om te leren varen, is er niets beter dan praktische ervaring. BRYC biedt U dan ook, een waaier van praktische opleidingen en activiteiten om U te helpen uw eerste “vaar stappen” te zetten of uw vaar technieken te verbeteren en ervaring op te bouwen op een boot in binnenlandse wateren of op zee.

Praktijk opleiding

De school tafel

Op de cursusdagen is er telkens een tafel gereserveerd in het BRYC Clubhouse restaurant  voor de participanten van de Brussels Sailing Academy. Dit om cursisten en lesgevers de mogelijkheid te bieden om elkaar beter te leren kennen, hun ervaring, passies en navigatie plannen te delen alsook nieuwe vrienden te maken.

Inschrijving en deelname aan het club  leven

De inschrijving als cursist voor een navigatie lespakket geeft u voor het ganse academiejaar, toegang tot ons Clubhouse en ook tot al de activiteiten die er georganiseerd worden voor onze “student leden” .

Table-du-cours72dpi640x360 Brussel Royal Yacht Club - ○  Algemeen Stuurbrevet & Yachtman

Waar gaan de cursussen door ?

In het prachtige kader van het Clubhuis van de Brussels Royal Yacht Club

Vilvoordesteenweg, 1