Theoretische pleziervaartcursussen

Cursus modules Inschrijvingsgeld

Module 1 : AS

Algemeen Stuurbrevet

200,00 € 100,00 € Leidraadvoordeyachtman Brussel Royal Yacht Club - Tarieven en Inschrijvingen

Module 2 : YM

Yachtman

180,00 € 90,00 € Leidraadvoordeyachtman Brussel Royal Yacht Club - Tarieven en Inschrijvingen

Modules 1 & 2: AS+YM

Algemeen Stuurbrevet - Yachtman

320,00 € 160,00 € Leidraadvoordeyachtman Brussel Royal Yacht Club - Tarieven en Inschrijvingen
Cursuspakket (AS & YM) 125,00€ 125,00€ Cartesreglesparallelescompas72dpi125x125 Brussel Royal Yacht Club - Tarieven en Inschrijvingen

Het cursusmateriaal is een uniek pakket gebruikt voor alle modules.

Deelnemers ontvangen een faktuur na inschrijving voor de gewenste cursus. De deelname is slechts bevestigd na ontvangst van de betaling.

Er is geen lidmaatschap van een zeilclub vereist om deel te nemen aan de cursussen.

Wie enkel de cursus Yachtman wil volgen, moet reeds houder zijn van een Algemeen Stuurbrevet.

Door je in te schrijven als student in een van onze navigatiecursussen, krijg je toegang als "studentlid" voor het hele academische jaar in het clubhuis en zijn activiteiten, zoals onze leden.

Vóór de cursussen (vanaf 18:30 ), bestaat er ook een mogelijkheid om te eten in ons BRYC club-house. De Brussels Sailing Academy reserveert een tafel en de cursist gaan genieten van aantrekkelijke voorkeur prijs.

Cursuspakket (AS & YM)

Om de cursus goed te kunnen volgen, het cursusmateriaal voor AS & YM dient door de cursist te worden gekocht.

Een "cursuspakket" kan besteld worden on-line of rechtstreeks bij het BRYC-secretariaat.

Dit cursuspakket omvat:

• De syllabus 'Leidraad voor de Yachtman'
  • Een passer
  • Een bretoonse plotter
  • Oefen zeekaart : 5055 NEWHAVEN to CALAIS
  • Oefen zeekaart : BNZ BELGISCHE NOORDZEE

Voor het werk op de zeekaarten raden wij aan een zacht potlood type 2B en een gom mee te brengen.

Praktijk opleiding : motor varen

Belgische vaarbewijzen voor de binnenwateren vereisen een aantal uren praktijkervaring om het beperkt- of het algemeen stuurbrevet te verkrijgen.

ARIES470x264 Brussel Royal Yacht Club - Tarieven en Inschrijvingen
Praktische cursussen op onze schoolboot, "ARIES"

Daarvoor heeft de  Brussels Sailing Academy 'ARIES', een motorboot om kennis te maken met de binnenvaart:

• 160,00 € voor een volle dag
  • De prijs is inclusief drankjes en de picknicklunch (sanwiches), beschikbaar aan boord.
  • De vergoeding wordt verlaagd tot 120,00 € voor de cursisten van de Brussels Sailing Academy en de BRYC clubleden.

Tijdens de praktische oefeningen worden de veiligheid aan boord, goed zeemanschap en het schiemanswerk (basis knopen) behandeld.